681 10 51 10 Previo cita c/ Museu, 15, 2n A, GRANOLLERS
681 10 51 10 Previo cita c/ Museu, 15, 2n A, GRANOLLERS

Fisioterapia Pediàtrica

FISIOTERÀPIA PEDIÀTRICA

La fisioteràpia pediàtrica no és la fisioteràpia aplicada a un nen. La fisioteràpia pediàtrica és una formació especialitzada, una forma de realitzar intervencions terapèutiques molt diferent a la resta d’especialitzacions.

És la disciplina que s’encarrega de l’assessorament, tractament i cuida d’aquells nens/es que presenten alteracions en diferents àmbits, un retard general en el seu desenvolupament, desordres en el moviment, malalties de la infància, i d’altres. Aquests poden ser sanats, controlats o alleujats per experts i/o l’ús d’equip multidisciplinari.

El nen és un ésser en creixement continu, va canviant al llarg de la seva infància com a resultat de la interacció del creixement i la influència de l’entorn. Les teràpies s’han d’anar adaptant en tots aquests canvis, no solament a nivell motor, sinó també psicològicament. 

La rehabilitació infantil es basa en establir el diagnòstic i tractament precoç de les alteracions de la funció motora, ortopèdica o psicomotora en el nen, així com el pronòstic de la possible situació de discapacitat, la seva prevenció i tractament; tot això dins d’una perspectiva global del nen i el seu entorn. 

 

Serveis

En els nadons prematurs, es podrà fer un gran treball de prevenció, estimulació, etc. Així com en altres problemes en nadons: Restrenyiments, Còlics, correccions posturals per evitar deformitats,… 

L’objectiu es treballar precoçment i poder aplicar tractaments eficaços en cada situació. Serà vital la informació i l’ajuda als pares per a que dia a dia puguin ells mateixos guiar i tractar als seus fills.

Esquinços de turmell, varos/valgos, escoliosis, etc. Molt important el tractament de les Paràlisis Braquials Obstètriques, Tortícolis musculars congènites,… I, en aquests casos, sempre es pot combinar el tractament amb altres centres de la seguretat social o mútua.

 

Bronquitis, bronquiolitis, constipat comú, patologia respiratòrica crònica,… Mitjançant la fisioteràpia respiratòria ajudem a mobilitzar el moc del pulmó, expulsar les secrecions i evitar les recaigudes. 

Trastorns del desenvolupament: dificultats per adquirir certes fites com el gateig, la marxa,…; la falta de coordinació, hipertonies o hipotonies benignes de la infància,…

Treballarem precoçment amb els nens ja que podrem evitar molts problemes durant el desenvolupament psicomotor del nen. El tractament es desenvolupa majoritàriament amb el joc. 

El massatge infantil és una eina bàsica i a l’abast de tothom que produeix molts beneficis, tant per al nostre nadó com per a nosaltres: beneficis emocionals i d’interacció, de relaxació, fisiològics i de regulació. 
Catalan CA Spanish ES